уторак, 24. фебруар 2015.

Резултат слика за crno bele slike                                          



                             
                             Tamno zeleni   
                             
                                   - Ništa nama bez nas -    

                               



Počećemo sa jednim starim vicem koji glasi otprilike ovako;U jednom američkom gradu učiteljica sa svojim đacima čeka školski autobus.Najednom okupi decu oko sebe i kaže im: "Od danas  neće biti nikakve razlike među vama,nema više belih i crnih,svi ste isti i svi ćete biti hmm? Zeleni ".Deca ko deca odmah to prihvate "jupii svi smo zeleni ".Utom stiže školski autobus,učiteljica staje na vrata i komanduje "Ulazite klinci: svetlo zeleni  napred, tamno zeleni pozadi ".
Kako je nastala EU? Znamo, tehnički 1957god. Nemačka, Italija, Francuska i tri manje zemlje formiraju EEZ, a 1992god. Evropsku uniju.
Ali ,šta ih je navelo da donesu takvu odluku? Mi mislimo da se iza nje krije saznanje da je njihovoj vojnoj dominaciji došao kraj. Dovoljno je bilo da pogledaju levo ka zapadu i da tamo vide super moćne SAD, desno ka istoku vojnog džina Rusiju, a još malo dalje sve dužu kinesku senku. I stvarno EU je za njih bila najbolje rešenje. Uz svoju ekonomsku moć i zaštitu Nato pakta mogu da dominiraju Evropom( i šire) politički,vojno i ekonomski. Jezgro te oraganizacije čine stare kolonijalne sile Nemačka, Italija,Engleska i Francuska kao i njihovi sateliti.Od zemalja bivšeg Varšavskog ugovora koje su primljene u EU najbolje su prošle Poljska i ČehoSlovačka, naravno svaka iz svojih razloga.Češku,Nemačka  i danas smatra svojim dvorištem; setite se 1938. godine i Sudetske oblasti.Poljska, pre svega zbog svog izrazito antiruskog stava.Danas je ona dežurna batina EU prema Rusiji.Baltičke zemlje su tu po principu " nek je više vojske ".Balkanske zemlje, e to je već druga priča.Bilo da se radi o državama kandidatima Srbija,Crna Gora,Makedonija,Albanija sutra Bosna ili o članicama EU, kao što su naše komšije Hrvati,Rumuni i Bugari; i jedni drugi će slično učenicima iz vica sa početka priče za "briselsku učiteljicu" još dugo,dugo biti jednaki tamno zeleni, a njihovo mesto negde daleko, daleko pozadi u "autobusu" koji se zove Evropska unija..........

Nemojte da se zanosite,bićete evropski onoliko koliko ste svoji !
Kralj Milan Obrenović,1889 god.