четвртак, 9. фебруар 2012.

Nova partija


         
    

                             Srbijanska partija-Srbija pre svega

Dame i gospodo !

Predlažemo osnivanje nove političke partije u Srbiji ,partije koja bi zastupala sve ljude nezavisno od toga koje su rase, nacionalnosti ,obrazovanja , pola ili seksualnog opredeljenja .Partije koja bi  brinula o Srbiji i srbijancima , partije, kojoj bi ljudski život i sreća pojedinaca bila na prvom mestu.Sigurni smo da je većini u Srbiji dosta "velikih reči i malih dela"iza kojih su se najčešće krili sebični interesi grupa i pojedinaca,koji su se bogatili na račun naroda.U poslednjih sto godina Srbija je vodila ratove ,sve u ime"ovoga ili onoga",zastupala interese "ovih ili onih",da bi posle svega bivala sve slabija ,sve manja i sve malobrojnija.Vreme je i poslednji je čas da se okrenemo sami sebi , i da nam naša  sreća i naš uspeh  budu najvažniji . Poštovani prijatelji ,Srbija  ne može više ovako,ne sme da čeka ,ona  mora napred,sa novim ljudima i sa novim idejama .Partija koja bi joj to omogućila i čije osnivanje predlažemo zvala bi se "Srbijanska partija -Srbija pre svega."
                                                           
Zašto nam je potrebna nova partija ?

Od 1903, od ubistva poslednjeg Obrenovića , Srbija je gotovo uvek bila u službi   interesa, ideja
i htenja koji su ponajmanje bili njeni .Jednom su to  bili Srbi preko Drine,drugi put Srbi iz Crne Gore, 
treći put i jedni i drugi , plus braća Hrvati i Slovenci (Niška deklaracija), pa opet oni preko , pa tako..... do dana današnjeg.Ratovi 90 tih,nikako nisu bili u interesu Srbije.Nametnuli su ih Srbi iz Hrvatske i Bosne.
Srbija i ljudi koji u njoj žive uvek su bili manje važni .Kao vi (Srbi-srbijanci ) imate državu, a oni je nemaju,
pa vi  (Srbi-srbijanci) imate dobar život, a oni ga nemaju  ; pa dajte im da se školuju, dajte im zaposlenje,
dajte stanove za izbeglice, dajte ovo, dajte ono.Kako je srbijancima ,kakav je nihov standard, koliko ih je nezaposlenih ,koliko ih je bez stanova, koliko im je potrebno za školovanje ,koliko za  lečenje.... to je uvek bilo u drugom planu ;uvek su postojale druge " najvažnije "teme..Vreme je da to promenimo i da naše živote i živote naše dece stavimo na prvo mesto..........
Ako imate dilemu,da li podržati novu političku partiju pod imenom " Srbijanska partija-Srbija pre svega" ,pomislite na partije koje danas vode Srbiju i lako ćete doneti odluku.

Samo nas istina može spasti